Hvordan forteller du den gode nyheten?

Når man venter et nytt lite familiemedlem er det ikke bare en stor glede for de vorende foreldrene - for de kommende besteforeldre, olderforeldre og andre nære familiemedlemmer vil nyheten om en familieforøkelse ofte være en begivenhet som de lenge har sett frem til, håpet på og gledet seg til.


Når foreldre blir besteforeldre

Får såvel dine egne, som for din partners foreldre, får det stor betydning for deres liv når de blir besteforeldre. Det er viktig for dem å bli inkludert og få lov til å ta del i dette vidunderlige nye kapitlet i deres liv.

Når nyheten om et lite barnebarn først er ute - og for mange kommende besteforeldres vedkommende også i mangen år inne da - gleder de seg som små barn til å ta den nye tittelen på seg og kaste deres kjærlighet på deres lille gullklump.


En nyhet er kun en nyhet første gang man hører den

Dere kan kun overbringe den gledelige nyheten én gang, så hvorfor ikke gjøre litt ekstra ut av hvordan dere forteller det til deres nærmeste? Mitt råd er: Gjør dere selv den tjenesten å gjøre litt ekstra ut av det, når dere skal sprenge bomben, for det er et øyeblikk dere aldri vil glemme.

Da jeg selv var gravid med mine egne barn var det utrolig viktig for meg å få fortalt det til mine foreldre på en god måte. For du får jo aldri en større eller bedre nyhet å fortelle foreldrene dine, enn at dere venter en liten, og at de skal bli besteforeldre.


Timingen er viktig

Noen av overveielsene jeg selv gjorde meg da jeg ventet mine barn var at jeg selvfølgelig ville fortelle det til foreldrene mine på et tidspunkt hvor de hadde tiden og roen til virkelig å nyte overraskelsen. På denne måten sikret jeg meg også at vi virkelig hadde tid til å glede oss sammen. Deres overraskelde, glede og rørelse er et minne jeg har med meg for evig.


Si det med smokker

Én måte å si det på - som jeg selv er begeistret for - er å gi de nærmeste familiemedlemmene et hint i form av en liten gave, innen du/dere forteller dem den store nyheten.

Ved å gi en liten gave får du satt senen og skapt en forventning - da uten at de kommende besteforeldrene har noen anelse om hvor stor gave som gjemmer seg i den lille pakken de er ved å åpne.

Min favoritt er klart å gi en søt liten navnesmokk hvor du f.eks. har inngravert teksten “Bestemor”, “Bestefar” eller “Du skal bli tante/onkel”. Helt presist hva som skal står på smokken er naturligvis opp til dere og deres fantasi.

Nå er det kun tilbake å øsnke dere hell og lykke til med å overbringe den store nyjeten! - og husk å nyte øyeblikket - for det er et en STOR opplevelse.


Beste hilsner

Annette

 

Hvis du også kunne tenke deg å si det med smokker kan du finne våres utvalg av navnesmokker her:

SUTTER MED PERSONLIG TEKST